Viktigt inför ett köp

Behöver ni tips och ideér inför erat spabadsköp? Mör våran ambassadör Amanda som berättar om deras väg till spabad.

Viktiga punkter att tänka på inför ert spabads köp. Se till er familjsbehov, se till budget och helheten vid spaköpet. Spaföretag med bra rykten och trygg ekonomi är viktiga aktörer. Idag är de amerikanska och Kanadensiska spamärkena, de som levererar högst kvalitet. Inte alla men många.

1 Vart har ni tänkt placera spabadet? Ett råd, placera badet nära huset så att avståndet inte blir för långt till badet. Blir det för långt, så kommer det inte att nyttjas. Står det för nära huset,  då kan det störa in i huset. Vill ni placera badet nära huset, då rekommenderar jag  en separat circulations pump. Då passar våra modeller ur Island serien och Platinum Elite serien bäst. South Seas Spas har inte separat cirkulations pump,  då är det en av de vanliga pumparna som jobbar på 1/4 effekt. Men om placeringen inte skall vara nära huset så spelar ljudvolymen mindre roll.

2 Tänk på insynsskydd, buskar samt träd! Placera badet på ett mysigt ställe, där det blir bra insynsskydd. Tänk på grannar.

3 Tänk på solen, vind och skugga. Badet skall placeras för att kunna användas bekvämt året runt.

4 Hur är utsikten från spabadet, landskapet, solnedgång, får vi bra utsikt över våra barn?

5 Vilken budget har vi? Vill vi ha ett bad för bra massage eller ett bad med varmt vatten. Finns det andra faktorer som påverkar, problem med ryggont, diabetes, sömnproblem eller andra typer av åkommor.

6 Utrustningen i badet? Vad skall det vara för reningsverk, hur många pumpar, fullisolerat eller inte. Skall man kunna hoppa på locket. Det är när man analyserar dessa frågor, man får en större inblick i spabadsmarknaden.

7 Hur stort spabad skall vi ha? Hur många skall bada samtidigt, vilken längd har familjemedlemmarna? Är någon över 1,90 så passar 800 serien i South Seas serien, Grand Bahama (Island Serien) eller Dove Canyon i (Platinum Elite serien) perfekt. För normal familjen runt 1,80 med två barn i nedre tonåren, då passar Antigua (Island serien) eller 700 serien i (South Seas).

8 Skall det vara med eller utan liggplats? Vi rekommenderar med liggplats, för oftast är det två stycken som badar. Och då kan sittdelen användas som ett avkylningssäte. De populäraste med liggplats är Antigua, Nevis (Island serien), 748L (South Seas) och Dove Canyon, Pelican Bay (Platinum Elite).  Har man minimalt med plats och vill maximera platstillgången med bara sittplatser, då är Captiva (Island Serien), 748B (south Seas) och Piper Glen (Platinum Elite) att föredra.

9 Vilken utrustning skall vi välja? LED belysning, vattenfall eller stereo. Vi rekommenderar självklart LED belysningen för den lyfter upp spabadet på kvällen eller vid skymning. Gör badet inbjudande när vattnet är kristallklart. Vattenfall anser vi också är ett måste, har man LED belysning typ Dynapoint, Dynastar eller Dynabrite. Då är även vattenfallet belyst. Stereo är något vi rekommenderar till dem som bara måste ha ett bra ljud i badet och på sin altan. En bra stereo lyfter upp tillvaron på utedäcket.

10 Garantin? Vad gäller och hur sköter sig säljaren. Här är en faktor som är väsentlig. Artesian Spas har aktivt arbetat för att hålla nöjda kunder. Där garantierna är fabrikssäkrade, det gör att kunden alltid är trygg med service från fabriken om något skulle hända.

11 Leverans? Vem sköter leveransen, hur tar sig de 300-600 kg till den plats ni tänkt er. Sköter ni leveransen? Med eller utan kranbil.

12 Vad är årskostnaden? Ca 3000-3500 kw om året i el, självklart beroende på storlek och andra faktorer. Priset för kemikalier ca 1500:- första året ( sedan mindre), uppsättning filter 500 – 1500:-. Mätningen är faktisk drift ute hos våra kunder, ett flertalet med egna elmätare dirket på baden. Exempel ovan är ifrån ett utav våra mest sålda spabad Antigua med 3 pumpar & 3 kw värmare.

13 Den viktigast faktorn. Den summa pengar ni har tänkt spendera. Vad får ni för den och vad är det egentligen ni betalar för. De flesta har koll på sitt bilköp, men när det kommer till spabads köpet. Då är det helt ogenomtänkt i många fall, och kunderna kommer till oss och klämmer ur sig att man gjort en bra affär utan att veta vad man köpt!? Snälla tänk, och åter tänk på det som står ovan så kommer ni att må bättre när ni bestämt er för vilken leverantör ni vill ha service ifrån i framtiden. Glöm inte kolla öppetider, så om ni har frågor så vill ni väl kunna nå någon med kunskap och butik i närområdet för en snabb lösning på ev fråga.

Lycka till med erat spabadsköp.

Läs mer om LED-belysning
http://www.artesianspas.se/led-belysning-3

Läs mer om ljudsystem
http://www.artesianspas.se/ljudsystem