Skötsel och service

Boka servicetekniker

Skötsel

Att sköta ett spabad, är väldigt enkelt om man får rätt träning och har rätt hjälpmedel. Vi har manualer på svenska, samt skötselråd på svenska. Vi utför träning på plats, när vi levererar baden. Eller om man vill ha specialhjälp, då är det bara att besöka vår butik för bästa support.

Vi rekommenderar att man byter vatten 3-4 gånger per år. Gör rent filtren en gång per månad. Fyller på med kemikalier ett par gånger i veckan. Det som är viktigt att förstå, de första 3-4 veckorna kan vara lite bökiga när man kommer till vattenbalans.

Vad är det? Jo, ett spavatten måste hålla ett ph värde mellan 7.2-7.6. Det är vattnets normalvärde, då fungerar kemikalierna som bäst och kroppen mår som bäst när man badar. Har man inte haft pool eller kunskap om detta, då kräver de första 3-4 veckorna en del jobb. Innan man lär sig hur det skall skötas.

Vi finns på telefon och har tekniker om ni inte skulle få ordning på erat spabads vatten. Även på denna hemsida finns hjälpmedel att tillgå.

Om vattnet är klart, och luktar fräscht. Då är det i regel bra. Använd mätutrustningen för att vara helt säker. Om ni inte ser botten på badet, då måste balansen justeras innan ni sätter och badar.

Använd ert sunda förnuft och slarva inte.

Serviceintervall

Har ett bad service intervaller? Absolut, efter ca 1år behöver man använda Artesians rörcleaner. Vi har specialmedel för att kunna bibehålla spalockets livslängd. Vid år 2 är det rekommenderat att man både använder Artesians rörcleaner och monterar bort jetsmunstyckena för en behandling i vår special vätska för uppsmörjning av lager. Smörj även upp spalocket så att det motstår surt regn och annan nedfall.

Se även till att regelbundet torka av insidan på locket, torka även av nackkuddar och ytan ovanför vattenytan.

Kontakta Relax & Spabad för mer information eller om ni vill beställa en regelbunden tjänst.

Lycka till