close

Kunskap precis när du behöver den

Utbildningsportalen

Som kund eller partner till oss vill vi att du ska ha det riktigt bra, känna dig extra trygg och inte behöva lägga timmar på att googla efter svar på dina frågor om underhåll och skötsel. Och kanske ändå inte få svar. Vår devis en ny nivå av välbefinnande handlar inte bara om njutningen i badet, utan också om den sköna känslan att veta att man tar hand om sitt bad, sitt vatten och miljön på rätt sätt. Våra uppskattade kemkurser har blivit digitala Varför då kanske du undrar? Jo, bara för att vi vill underlätta ditt spabadsliv. Nu kan du själv helt bestämma tidpunkten när du vill gå kursen. Dessutom finns all kunskap samlad på ett ställe. Alltid tillgänglig. I mobilen, paddan eller datorn.

Till utbildningsportalen

Köpevillkor Relax & Spabad 2023

Tillämplighet dessa köpevillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag – Köpslagen.

 Upphovsrättsskyddat material – användarvillkor

För att använda dig av vårt bild-, film- eller textmaterial behöver du ha ett skriftligt tillstånd från oss. Relax & Spabads material är skyddat rättsligt enligt upphovsrättslagen (SFS 1960:729). Undantag gäller för faktatexter som till exempel produktbeskrivningar. När det gäller material från tredje part, såsom fotograf, är det fotografen som är rättighetsinnehavare.
Tillstånd söker du genom att mejla till
info@relaxochspabad.se
När en bild eller annat skyddat material laddas ner digitalt från Relax & Spabads hemsida eller sociala kanaler, utan vårt medgivande, innebär det att du i samma stund som nedladdningen sker har godkänt våra användarvillkor.

Framställer du kopior eller sprider material på ett sätt som strider mot bestämmelserna i upphovsrättslagen riskerar du att dömas för intrång i upphovsrätten. Ett brott som är straffbart.

Här kan du läsa mer om upphovsrätten av bilder och filmer. 

 

Allmänt

Relax & Spabad Växjö AB förbehåller sig rätten att ändra våra köpevillkor utan något föregående varsel. De priser – garantier och köpevillkor som är/var gällande vid din beställning är de villkor som gäller för ditt köp. Vi förbehåller oss rätten för tryckfel, i information, samt fel i specifikation, på samtliga varor och artiklar i vårt sortiment. All bildinformation ska anses som illustrationer och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. Mindre skönhetsfel upp till 10% av ytan / detaljen kan förekomma på olika modeller.

Beställning

Normalt hanteras beställningar via Webshopen eller via kontakt med en säljare Relax & Spabad Växjö AB. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmälas. Alla varor ägs av Relax & Spabad Växjö AB tills dess att varan är till fullo betald. Kunden är ansvarig för att granska ordererkännandet noga och att kontrollera att ordererkännandet stämmer överens med vad kunden vill beställa. Genom att kunden betalar alt undertecknar en offert så ingås ett bindande avtal mellan kunden och Relax & Spabad. Vid beställningsvara så tar vi kontakt med er för att säkerställa korrekta förutsättningar. Handpenning alt förskott Spabad 30% pool 30% swimspa 50%

Pool

Poolens innermått vad avser längden på rektangulära pooler är oftast 18 cm kortare än angivet, ex: 4 x 8 m = 4 x 7,82 m Toleranserna på poolmåtten kan variera med några centimeter, gäller framför allt rektangulär polyetenstomme. Vid köp av kantsten så kan de behöva tillpassas/kapas för bästa passform, gäller framför allt vid trappor, midjan på åttan osv. Vanligt vattendjup på pool med std djup 1,50 blir faktiskt 135cm. Vid osäkerhet kontakta oss förmer information.

Vid vattenfyllning av en pool ovan mark så får man räkna med att väggarna/ väggelementen kan komma att ”flexa” lite av vattentrycket som skapas, detta är helt naturligt och en förutsättning för denna typ av konstruktion.

Priser

Alla priser som anges på vår hemsida bygger på betalning via Klarna /faktura / kort / Swich & bankbetalning. Med faktura betalning avser betalning mot postförskott (dvs konto tillhanda före leverans/ beställning) Priser på sidan/ katalogen/prislistor redovisas inklusive moms och exklusive frakt. Eventuell betalningsavgift kan tillkomma efter ert val av betalning. Vid kampanjerbjudanden skall alltid varan vara slutbetald senast den dag kampanjen upphör för att låsa kampanjpriset. Leverans kan ske vid senare tillfälle.

Leveranser & Leveranstid

Alla transporter sker med av oss vald transportör, beräknad leveranstid på din order är normalt 2-7 arbetsdagar om varan finns på vårt lager. Vid leverans ifrån tillverkarens lager varierar lev tiden emellan 2-6 veckor. Pooler beräknas att skickas inom 2-3 veckor från orderbekräftelse. (spabad som ej är lagervara ca 8 veckor (Pool som ej är lagervara ca 5-8 veckor) Speciella poolpaket samt pooltak har en leveranstid på 3-4 veckor. Vid rest försöker vi ange uppskattad leveranstid.

Samtliga leveranstider räknas från det att ordern är bekräftad samt gällande slutbetalning har utförts, ej från orderdatum. Längre leveranstider kan förekomma under högsäsong. Swimspa ca 4-6 veckor. Under en Force majore så kan vi utav förståeliga skäl enbart estimera leveranstid och de är på intet sätt definitiva. Vi reserverar oss för eventuella förseningar samt slutförsäljning. För att få status på ditt paket kontakta vår kundtjänst info@relaxospabad.se. Vid beställning av större produkter blir ni kontaktade av transportör för tidsbokning. Vid poolleveranser kan produkterna komma i flera olika leveranser, beroende på produkter / leverantörer. Mot extra tillägg kan vi oftast leverera dina varor med express, kontakta kundtjänst för info (info@relaxospabad.se / tfn 0470 62470)Det är köparens ansvar att tillse att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt och att köparen, efter det att vi skickat ordern följer upp leveransen hos speditören, samt ser till att möjliggöra leverans för speditör, samt tillser att leveransen avhämtas/mottages på avhämtningsställe inom skälig tid från avsändandet, vanligtvis nio (9) dagar från avsändandet. Leverans sker endast inom Sverige i fall ej annat avtalats.

Fritt vårt lager, betyder att frakt tillkommer från Relax & Spabad Växjö AB lokaler. Fritt kund, betyder att det ingår leverans till er tomtgräns. Vid leverans av poolpaket, aut.poolöverdrag, bastu, swimspa samt vinterplåtar krävs lossningshjälp, detta måste bokas direkt hos speditören. Kontakta Relax & Spabad Växjö AB för kontaktuppgifter till aktuell speditör. Vid leverans utav glasfiberpooler & Swimspa så krävs det avlyft ifrån transportören på plats, detta ingår ej i våra transportkostnader. Vi kan hjälpa till att boka men beställningen / fakturan för avlyftet med kranbil går till kund direkt.

Vid synliga transportskador så måste det noteras direkt vid mottagandet på fraktsedel. (gäller även pallskada) Vid transportskador som inte är direkt synliga vid leverans måste detta anmälas till transportbolaget eller Relax & Spabad. (beroende på leveransvillkor) Detta måste ske inom MAX 4 arbetsdagar ifrån leveranstillfället. Om ej inom rätt tid så är det ingen ersättningsbar transportskada.

Vid ev transportskada, ta flera foton minst 5 st för att dokumentera kartongen/ förpackningen innan ni öppnar upp kartongen för att se om varan är hel.

Se till att chauffören skriver upp skadan på följesedel. Om detta inte görs eller man gör en egen ök med transportören om att ställa av godset utan kontroll så är det mycket svårare att hävda en transportskada. Efter 4 arbetsdagar så är det ingen transportskada.

Vi har tyvärr inte möjlighet att leverera till öar via vårt transportavtal. Om så är fallet så tar butiken kontakt med er efter order för att se vilka lösningar som finns och ev offert på erfodlig transportkostnad. Denna ev extra kostnad regleras naturligtvis innan order godkänns och behandlas vidare. Vid vissa artiklar står det att frakt kan tillkomma - det innebär att man bokar en special bokning och att vi återkommer till er med ett pris på frakten innan det skickas ut några varor.

Frakter

Transport till tomtgräns går att köpa till vid köp av spabad / swimspa och pool. Kund ombesörjer avlastning av pool & Swimspa- ingår ej i vårt fraktpris. Lossning går att beställa efter överenskommelse med butiken. Fritt hämta utan extra kostnad vid vår butik.

Installation/ Entreprenad

Relax & Spabad Växjö AB utför installationer i mån av tid alt via samarbetspartner som Växjö Poolservice AB. Fråga för pris. Rekommenderad installatör/entreprenör är ansvarig för att arbetet utförs korrekt. All dialog angående installation/ entreprenad skall föras direkt med installatör/entreprenör. Se https:// relaxospabad.se/boka-service-underhall

Support

För tekniska produkter eller de som kräver installation finns manualer ofta produktens aktuella sida eller för nerladdning på vår https://relaxospabad.se/ manualer

Förändringavorder

Kund äger givetvis fram till den punkt order effektuerats rätt att, utan kostnad för denne annat än prisskillnad på vara, förändra sin order, dock med reservation för av kund beställd vara vilken ej är lagerförd. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system av självklara skäl ej kan ändras. Kunden upplyses om att produkten kan ungå smärre justeringar beträffande konstruktion och leveransutföranden i förhållande till ordererkännandet som kan anses ändamålsenliga och som inte förändrar färdig produkts funktion.

Avbeställning

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att ordererkännande skickas ut. Avbeställning efter det att ordern effektuerats gör att säljaren har rätt till 10% av beloppet för att täcka uppkomna kostnader. Du som kund är i fall vi effektuerat din order i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen.

Avbeställning av icke lagervara vilken köpts speciellt för kund är ej möjlig efter det att vi beställt samma vara från vår leverantör. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss. Vid avbeställning av specialbeställd vara så avses handpenningen vara förbrukad och återbetalas ej. Beroende på vara så är det vara brukligt med 20% i avdrag.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, vilken trädde i kraft 2000-06-01, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet.

För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss via e-mail så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst.

Vara skall återsändas emballerad enligt våra rekommendationer. I fall varor man beställt ej kan nyttjas på därför avsett vis, exempelvis med kompatibilitet, eller i fall då ångerrätt är att anse som förverkad, godkännes ändå i vissa fall återköp. I sådana fall står köparen för samtliga kostnader som uppstår, vanligtvis frakt. I sådana fall innehålles 25% av varuvärdet för att täcka kostnader för hantering av returen. OBS! returnerade varor skall skickas med företagspaket. Vi har ej möjlighet att hämta gods som skickas till utlämningsställen, varvid det ej blir uthämtat. Specialbeställningar (ex. liner ) kan ej returneras.

Garanti / Reklamationer

Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång som köparen skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället. Kunden ansvarar och bekostar demontering och transporten av varan till reklamationsstället. Kunden ansvarar och bekostar också återtransport och återmontering av en åtgärdad vara. Relax & Spabad Växjö AB ansvarar för kostnaden av reparationen av en reklamerad vara under förutsättning att reklamationsvillkoren är uppfyllda. En förutsättning för att garantin på poolstommen skall gälla är att poolen står torrt m.a.o. fungerande dränering vid behov. Under inga omständigheter får man använda poolen som bärande konstruktion för exempelvis altan el. liknande, poolen skall vara fristående.

Garantin gäller inte vid skador som uppstår p.g.a. påverkan av frätande syror (vätskor), lutning(ar), ogräsbekämpningsmedel, sättningar i mark eller liknande.

Obs! vid garantireparation/service av spabad står inte Relax & Spabad Växjö AB för demontage av trall etc eller för lyft av spabad om detta skulle krävas. Det åligger kund att se till att en tekniker har lätt åtkomst till spabadet för att kunna genomföra nödvändig service. Vid garantiåtgärd gällande pool och spa som medför vattenpåfyllning, står alltid kund för vattenanskaffandet / värmandet efter eller i samband med åtgärden.

Serviceteknikerna ifrån Relax & Spabad Växjö AB åker maximalt 100 km enkel väg för garantiåtgärd. Därefter tillkommer km-taxa enligt serviceteknikerns villkor på kundens bekostnad. https://relaxospabad.se/boka-service-underhall

Alla våra varor levereras med reklamationsrätt och vissa produkter har en ytterligare garanti som täcks av tillverkaren. Se din produkt eller kontakta vår serviceavdelning (info@relaxospabad.se) för garantitid på din vara. Notera att man vid spabad / swimspa måste ha registrerat sitt bad för att få ta del utav garanti. Slitagedetaljer så som packningar, glödlampor, jets och dylikt innefattas ej av garanti/reklamationsrätt, detta gäller även om fel uppkommit till följd av olyckshändelse, åverkan, obehörigt ingrepp eller vanvård.

Garantin omfattar inte skador orsakade av fasbortfall, strömstötar eller andra yttre orsaker, ej heller för korrosions- och deformationsskador orsakade av för hög eller låg temperatur, för höga klor- eller salthalter, felaktigt pH-värde och alkalinitet. I intet fall kan säljaren göras ansvarig för direkta eller indirekta skador, följdskador eller förluster för köparen. Om produkten modifieras gäller inte garantin. Garantin omfattas inte om pooltaket går sönder på grund av stora snötyngder eller stark vind. (storm). Garantin omfattar inte kombinationen saltvatten och lamelltäcke om det inte uttryckligen är en sådan modell.

Våra garantier på spabad och pooler gäller som används för privat bruk.

När fel upptäcks skall du ta kontakt med vår supportavdelning. Av dem får du ett e-post meddelande innehållande garanti/reklamationsblankett (länk https://relaxospabad.se/reklamation). Vid garanti/ reklamation ansvarar köparen av för eventuell demontering och återmontering samt transport till Relax & Spabad Växjö AB. Alla garantier/reklamationer förutsätter att våra instruktioner och skötselanvisningar följts. Varan måste skickas till Relax & Spabad Växjö AB för genomgång, kontroll/ reparation innan ev. ny vara kan skickas ut. Om köparen vill ha en ny vara skickad innan detta har skett kan detta ske mot full betalning av den nya varan, samt att ev. kredit för reklamerad vara skickas till köparen efter godkänd reklamation. All reklamation ska ske skriftligt på av Relax & Spabad Växjö AB reklamationer avsedda blanketter. Notera att det enda sättet att få en godkänd reklamation är via anmälan via formulär eller blankett. 

Gör så här:

  • Kontakta Relax & Spabad Växjö AB för att få en reklamationsblankett alt fyll i din anmälan via vårt formulär (https://relaxospabad.se/reklamation)
  • Den går även att fylla i via hemsidan via Reklamation.
  • Fyll i reklamationsblanketten.
  • Skicka blankett, originalkvitto/faktura samt bildmaterial på skadan till info@relaxospabad.se

Returer

Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig vara i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara. Returfrakt betalas av kund. Specialbeställningar som tex liner kan ej returneras, eller beställning till ej lagervara i butik. OBS!! Returen skall skickas med företagspaket. Vill ni få hjälp med detta så ta kontakt med butiken på 0470-62470 eller mejla oss på info@relaxospabad.se Vi har ej möjligheten att hämta gods som skickas till utlämningsställen. Vid dessa fall så blir det ingen godkänd retur. Returen gäller endast ny oanvänd produkt i originalförpackning med ett returavdrag på 25%.

Personuppgifter & inloggning

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet. Enligt GDPR har du rätt att få ta del av den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

Kontakta i så fall vår kundtjänst på info@relaxospabad.se. För mer information om hur vi hantera era personuppgifter se vår dataskyddspolicy på relaxospabad.se

Force Majeure

Arbetskonflikt, pandemi, landssjukdomar, naturkatastrof, krig, mobilisering, valutarestriktioner, materialbrist, knapphet på transportmedel, fel i leveranser från underleverantör etc. eller omständigheter av vad slag det må vara, utom vår kontroll, som inverkar på avtalade priser och leveransens fullgörande så som tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter skall utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Vid längre tid över 5 månader berättigar säljaren till att helt eller delvis annullera avtalet utan skyldighet för säljaren att härav utgiva ersättning.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson kan man låta ärendet prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten kan lösas. Tvist mellan två eller flera företag avgörs som regel i domstol.

Skadestånd – ersättning

Relax & Spabad Växjö AB ersätter inte kostnader som uppstår för kund (t.ex. hantverkare, vattenbil, markentreprenör o.s.v.) vid ev. sen leverans, trasigt gods eller annan orsak av vad slag det än må vara. Vi rekommenderar att du som kund beställer varor i god tid innan montering och säkerställer att gods är rätt och helt så att inga problem uppstår vid montering.

Övrigt

Relax & Spabad Växjö AB har som affärsidé att sälja produkter till kund för egenmontering, dvs att kunden själv står för monteringen. Eventuella fel, brister eller kostnader som uppstår pga felmontering som kunden eller någon som kunden själv anlitat skall inte belastas Relax & Spabad Växjö AB. För att garantin skall gälla måste kunden utfört monteringen och skötsel enligt anvisningar från Relax & Spabad Växjö AB. Eventuellt markarbete eller liknade arbete som måste utföras, före, i samband med eller efter en reklamation står kunden själv för. Relax & Spabad Växjö AB kan inte heller hållas ansvarig, för eventuella marksättningar, översvämningsskador eller annan yttre påverkan som medför skada på poolen under eller efter monteringen eller som uppstår efter hand på grund av markrörelser. Vid skada som uppstår på grund av nämnda orsaker gäller inte några garantiåtagande. Vid skada är det kundens ansvar att felsöka och lokalisera felet. Relax & Spabad Växjö AB bistår med råd vid felsökningen. Relax & Spabad Växjö AB ansvarar bara för själva produkten. Blekning på grund av kem eller uv-ljus av spabad /pool eller pooltäckning eller annat material omfattas inte av garantin.

 

Relax & Spabad

Arabygatan 80

352 46  Växjö

info@relaxospabad.se

0470-62470

Org nr: 559063-9844